Skip to form
IMG_1898 (1)-4

Exploateringsavtal, markanvisningar och exploateringsekonomi

Denna kurs ger en grundläggande förståelse för både exploateringsavtal, markanvisningar och exploa­teringsekonomi. 

Målgrupp:
Utbildningen riktar sig till exploateringsingenjörer, markstrateger, projektledare, projektutvecklare, lantmätare och andra som behöver förståelse för exploatering och mark­anvis­ningar.


Utbildningsform: Fysiskt kursdeltagande
Utbildningslängd: 1-dagsutbildning, 6 timmar
Kursdatum: Inga öppna kursdatum i nuläget
Kursort: Stockholm
Lokal:
i nära anslutning till Stockholm central
Pris:
8 500 kr exklusive moms
*i priset ingår det digitala kursmaterialet, samt all förtäring under utbildningen.


Föreläsare: Gustav Hector, Samhällsbyggnad och fastighetsutveckling SVEFA

Om föreläsaren:    
Gustav Hector.  Besitter en mångårig erfarenhet av samhällsbyggnadsprojekt av varierande storlek och karaktär, från idé till genomförande. Med erfarenhet av kommunal verksamhet som exploateringsingenjör och projektledare. Särskilt inriktad på exploateringsjuridik och projektledning. Tagit fram mallar för exploaterings- och markanvisningsavtal och utfört utbildningar både på högskola samt mark- och exploateringsenheter inom relaterade ämnen. Genomfört köp och försäljning av fastigheter/mark, samt övriga fastighetsrelaterade arbetsuppgifter. Har tidigare tjänstgjort som lantmätare inom både statlig och kommunal regi.


Tider för utbildningen: 
Inskrivning och fika klockan 08:30-09:00
Utbildningen startar klockan 09:00 och avslutas klockan 16:00


Denna utbildning ger en grundläggande förståelse för både exploateringsavtal, markanvisningar och exploateringsekonomi. Fokus ligger på följande områden: 

Exploateringsavtal:  

  • Ramar och regler: Gällande regelverk och allmänna rättsprinciper att ha koll på.
  • Avtal och parter: Fördelning av avtal i en exploateringsprocess, vilka avtal som kan gälla och kommunens roll i processen utan att vara fastighetsägare.
  • Fördelning av kostnader: Kostnadsfördelning mellan parterna och hur kommunen kan säkerställa utbyggnaden av allmän plats.
  • Faktisk kostnad och säkerhet: Hantering av faktisk kostnad och säkerheter.
  • Medfinansiering: När medfinansiering är aktuellt och tips och råd efter kommunintervjuer.
  • Hantering av inlösen och markreglering: Vad som gäller för genomförande av ny detaljplan och hur man undviker fallgropar.

Exploateringsekonomi: 
  • Vad en exploateringskalkyl är och vilka beståndsdelar den innehåller.
  • Relationen mellan exploateringskalkyl och samhällsbyggnadsprocessen.
  • Tidiga skeden i exploateringsprocessen och kassaflöde.
  • Byggherrekalkyl och hur den hänger samman med exploateringskalkylen.

Markanvisningar: 
  • Ramar och regler: Gällande regelverk och allmänna rättsprinciper att ha koll på.
  • Avtal och parter: Fördelning av avtal i en markanvisning och hur kommunen agerar i avtalsförhållandet som fastighetsägare.
  • Anvisningsmetoder och exempel: Översikt över de gängse metoderna, skillnader mellan dem och när respektive metod bör användas.


Kursen är avsedd för alla som är involverade i exploateringsprocessen och markanvisningar, såsom fastighetsägare, kommunala tjänstemän och entreprenörer. Efter avslutad kurs kommer du att ha en bättre förståelse för både exploateringsavtal och markanvisningar samt deras olika aspekter.

Utbildningen riktar sig till alla som är involverade i exploateringsprocessen och markanvisningar, kommuner, byggherrar, fastighetsägande bolag. Exploateringsingenjörer, markstrateger, projektledare, projektutvecklare, lantmätare och andra som behöver förståelse för exploatering och markanvisningar.

Önskar bli kontaktad

Kontaktuppgifter
Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *
Det är viktigt att notera att ett skickat formulär inte automatiskt innebär att en anmälan eller bokning av deltagarplats har gjorts.

Vad sker efter inskickat formulär: Jag kontaktar er åter för dialog gällande utbildningen. Om en anmälan av deltagarplats är aktuellt skickas en separat bekräftelse gällande deltagarplatsen, inklusive faktureringsunderlag, samt övrigt information som namn och e-post till kursdeltagare. Detta sker efter en förankring med beställaren. Fakturering sker från SVEFA i samband med kursstart. Kursanmälan är bindande. Deltagarplats kan överlåtas till en annan deltagare. 

Allmänna villkor
Svefa Personuppgiftshantering
Se hela utbudet av utbildningar i öppen regi från SVEFA. Klicka här

*Utbildning med fysiskt kursdeltagande
Hur går det till?
En kallelse till utbildning med fysiskt kursdeltagande skickas till kursdeltagarna 14 dagar före kursstart. Några dagar innan kursen får deltagaren det digitala kursmaterialet skickat till den angivna e-postadressen. Detta görs i överstämmelse med GDPR och beställaren. Kontakta oss om du inte fått någon avisering 24 timmar innan utbildningen.


*Det 
digitala klassrummet
Ett digitalt klassrum innebär en schemalagd direktsänd kurs med hög interaktion mellan deltagare och föreläsare. För bästa kursupplevelse och samspel ha tillgång till både kamera och mikrofon på din dator. Ställ gärna frågor under kursen, men ha mikrofonen i tyst läge när du inte talar. Inskrivning och fika startar 30 minuter före kurstart av en utbildning.

Hur går det till?  Några dagar innan kursen får deltagaren det digitala kursmaterialet skickat till den angivna e-postadressen. Detta görs i överstämmelse med GDPR och beställaren. Kontakta oss om du inte fått någon avisering 24 timmar innan utbildningen. Senast dagen innan kursstart får du ett inbjudningsmail med länken som du använder för att ansluta till utbildningen

Mina kontaktuppgifter-1