Skip to form
IMG_1898-Apr-04-2022-04-37-57-92-PM

Case-baserad kurs - en fortsättningskurs för dig som arbetat som exploateringsingenjör några år

Att lyckas med exploateringsprojekt

En fortsättningskurs för dig som arbetat som exploateringsingenjör några år. Exploateringsprojekt är ofta komplexa och involverar många olika intressenter, förutsättningar och frågor. Det finns utmaning­ar för projektledare under exploateringsprocessen och att slutligen möjliggöra ett lyckat genomfört projekt utifrån uppsatta mål kräver förståelse för projektriskerna tidigt i exploa­teringsprocessen.  

I den här kursen fördjupar vi oss i exploateringskostnader och olika risker i exploateringsprojekt.

Målgrupp: Utbildningen riktar sig till kommuner, byggherrar, fastighetsägande bolag. Exploateringsingenjörer, markstrateger, projektledare, projektutvecklare och andra som arbetar med exploateringsprojekt.


Kursen varvar teoretisk kunskap med praktiska övningar:

  • Kostnader i exploateringsprojekt; Kostnadsbedömning, Exploatörens ekonomi, Kostnadsfördelning.

  • Risker i exploateringsprojekt, Olika slags risker, Metod för riskanalys och kontinuerlig uppföljning, Utvärdering och erfarenhetsåterföring.

  • Förhandlingsspel - fördelning av exploateringskostnader i genomförandeavtal.

  • Övning riskanalys.


Kursdatum:
den 18 april 2024
Kurslängd: Heldag, 8 timmar
Ort: Stockholm
Lokal: i nära anslutning till Stockholm central
Utbildningsform: Fysiskt kursdeltagande.
*Utbildningen är även hybrid, där man som deltagare har möjlighet till digitalt deltagande på distans.


Max antal deltagare, fysiskt: 20 stycken
Pris: 9 800 kr exkl moms
*i priset ingår digital kursmaterial, samt all förtäring under utbildningen

Föreläsare: Gustav Hector och Johanna Kirudd, Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling SVEFA.


Mer om föreläsarduon:

Gustav Hector, Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling SVEFA. Besitter en mångårig erfarenhet av samhällsbyggnadsprojekt av varierande storlek och karaktär, från idé till genomförande. Erfarenhet av kommunal verksamhet som exploateringsingenjör och projektledare. Gustav har ansvarat för utbildningar både på högskolan i Gävle samt på kommuners mark- och exploateringsenheter.

Johanna Kirudd, Samhällsbyggnad och Fastighetsutveckling SVEFA. Med sin långa erfarenhet av kommunal exploateringsverksamhet, fysisk planering och plangenomförandefrågor har Johanna då hon håller kurser med sig många exempel från verkligheten. Johanna har under flera år utbildat blivande lantmätare och samhällsbyggare på Högskolan Väst i Trollhättan inom samhällsbyggnadsfrågor och de markreglerande lagstiftningar som ligger till grund för fysisk planering och dess genomförande.


Som deltagare får du kunskap om:  


Som deltagare får du möjlighet att utvecklas i din roll som projektledare för exploateringsprojekt genom att fördjupa dina kunskaper och öva på att:

  • Ta fram riskanalys för exploateringsprojekt; att tidigt identifiera risker och ta fram bra beslutsunderlag.

  • Hantera exploateringsekonomi; kostnadsbedömning, exploatörens ekonomi och principer för kostnadsfördelning.

  • Kontinuerlig uppföljning och utvärdering av genomförda exploateringsprojekt för att ta vara på erfarenheter.

  • Grupparbeten utifrån verkliga projektskeden:

    • Riskanalys.
    • Kostnadsfördelning och förhandling om exploateringskostnader inför avtalsskrivande.

  • Det övergripande syftet med kursen är att ge deltagarna bättre förutsättningar att lyckas förbereda sig och sin organisation inför plangenomförandet.


Tider för utbildningen:
Kurslängd: 8 timmar
Inskrivning och fika klockan 08:00 - 08:30.
Utbildningen startar klockan 08:30 och avslutas klockan 16:30.

Önskar bli kontaktad

Kontaktuppgifter

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SVEFA skyddar och respekterar din integritet. Dina kontaktuppgifter används endast till att administrera och tillhandahålla begärd önskemål om återkoppling för ytterligare information gällande specifik förfrågan rörande kompetensutveckling via utbildning.

Det är viktigt att notera att ett skickat formulär inte automatiskt innebär att en anmälan eller bokning av deltagarplats har gjorts.

Vad sker efter inskickat formulär: Efter mottagande av formulär kontaktas avsändaren för att bekräfta eller vidare diskutera eventuell anmälning eller bokning. Vid en anmälan och bokning av deltagarplats skickas en separat bekräftelse av bokningen, samt övrigt information av vikt. Så som namn och e-post till kursdeltagare, eventuella matallergier. 
Fakturering sker från SVEFA i samband med kursstart. En anmäld och bokad deltagarplats är bindande. Deltagarplats kan överlåtas till en annan deltagare. 

Allmänna villkor
Svefa Personuppgiftshantering
Se hela utbudet av utbildningar i öppen regi från SVEFA? Klicka här

*Utbildning med fysiskt kursdeltagande
Hur går det till?
En kallelse till utbildningen skickas till kursdeltagarna sju dagar före kursstarten. Dagen innan kursstart får deltagaren det digitala kursmaterialet skickat till den angivna e-postadressen. Detta görs i överensstämmelse med GDPR och beställaren. Kontakta emma.peterson@svefa.se om du inte fått någon avisering dagen innan utbildningen.


*Det 
digitala klassrummet
Ett digitalt klassrum innebär en schemalagd direktsänd kurs med hög interaktion mellan deltagare och föreläsare. För bästa kursupplevelse och samspel ha tillgång till både kamera och mikrofon på din dator. Ställ gärna frågor under kursen, men ha mikrofonen i tyst läge när du inte talar. Inskrivning och fika startar 30 minuter före kurstart av en utbildning.

Hur går det till?  Några dagar innan kursen får deltagaren det digitala kursmaterialet skickat till den angivna e-postadressen. Detta görs i överstämmelse med GDPR och beställaren. Kontakta oss om du inte fått någon avisering 24 timmar innan utbildningen. Senast dagen innan kursstart får du ett inbjudningsmail med länken som du använder för att ansluta till utbildningen

SVEFA Signatur